Chakra's

In het traditionele hindoeïstische en boeddhistische systeem worden de volgende zeven primaire chakra's erkend, elk geassocieerd met een specifieke locatie op het lichaam, kleur, en aspecten van het spirituele en fysieke welzijn:

Inklapbare content

✧ Muladhara (Wortelchakra):

Gelegen aan de basis van de ruggengraat, wordt geassocieerd met de kleur rood. Het vertegenwoordigt onze basis, overleving, veiligheid, en geaardheid.

✧ Svadhisthana (Sacraalchakra):

Gelegen net onder de navel, wordt geassocieerd met de kleur oranje. Het vertegenwoordigt creativiteit, seksualiteit, plezier, en emotioneel welzijn.

✧ Manipura (Zonnevlechtchakra):

Gelegen in de maagstreek, wordt geassocieerd met de kleur geel. Het vertegenwoordigt persoonlijke kracht, zelfvertrouwen, en het vermogen om controle over ons leven te hebben.

✧ Anahata (Hartchakra):

Gelegen in het centrum van de borst, wordt geassocieerd met de kleur groen. Het vertegenwoordigt liefde, mededogen, acceptatie, en vertrouwen.

✧ Vishuddha (Keelchakra):

Gelegen in de keel, wordt geassocieerd met de kleur blauw. Het vertegenwoordigt communicatie, zelfexpressie, en de waarheid spreken.

✧ Ajna (Derde Oogchakra):

Gelegen tussen de wenkbrauwen, wordt geassocieerd met de kleur indigo. Het vertegenwoordigt intuïtie, inzicht, en het vermogen om het grotere geheel te zien.

✧ Sahasrara (Kruinchakra):

Gelegen aan de top van het hoofd, wordt geassocieerd met de kleur violet of wit. Het vertegenwoordigt spiritueel ontwaken, verlichting, en verbinding met het goddelijke of het universum.

Elk chakra speelt een cruciale rol in het spirituele, emotionele, en fysieke welzijn van een persoon. Het wordt geloofd dat het in balans brengen en openen van deze chakra's kan leiden tot een harmonieuzer en gezonder leven.